DR. TÓTH LORETTA FÜL-ORR-GÉGÉSZETI MAGÁNRENDELÉS TATA

2890 Tata, Alkotmány u. 16. Bejelentkezés: 06-30-5120214 - Felnőtt és gyermek teljes körű fül-orr-gége szakorvosi vizsgálat, arcüreg ultrahang, allergiavizsgálat, hallásvizsgálat, góckutatás, rákszűrés, fülakupunktúra, homeopátia, természetgyógyászat

 

Információk, hasznos tudnivalók

 

 

-    Fül-orr-gégészeti rendelőnkben betegeket kizárólag telefonon történő időpont egyeztetés alapján fogadunk, kapacitásunk függvényében, rendelési időben.

 

-    Egy időpontra csak egy beteg jelentkezését fogadjuk el és egy beteg vizsgálatát végezzük el. Soron kívüli vizsgálatra nincs lehetőség a már bejelentkezett, és időpontra érkező betegek zavartalan ellátása érdekében. 

Nem lehetséges egy időpont alatt többfős családot megvizsgálni, kérjük ezért már az időpont egyeztetésekor jelezze, ha több fő számára kér vizsgálatot.

E-mailben és sms-ben nem áll módunkban időpontot egyeztetni.

 

-     A beteg vizsgálatára garantált időtartam 20 perc, kontroll vizsgálat esetén 10 perc. Az időtartam és időpont garancia csak pontos érkezés esetén érvényes. Fül-orr-gégészeti rendelőnk fenntartja a jogot, hogy a bejelentkezett beteg 5 percet meghaladó késése esetén az ellátás biztonsága érdekében ne fogadja a bejelentkezőt.  (  A panaszok részletes kikérdezésére, a fül-orr-gégészeti alap és műszeres vizsgálatokra, a diagnózis ismertetésére, továbbá az esetleg szükséges műtét, gyógyszeres kezelés megbeszélésére minimum 15 perc szükséges.) Amennyiben a késve érkező beteg ragaszkodik az ellátáshoz, tudomásul kell vennie, hogy a következő, lefoglalt időpontra érkező beteget behívjuk és  vizsgálatát pontosan elkezdjük.

 

 A betegek nem élhetnek  vissza betegtársaik türelmével. Amennyiben a        vizsgálatra, de főként  kérdéseik megválaszolására nem elegendő a vizit garantált időtartama, azaz 20 perc, akkor egy új időpontot szükséges egyeztetünk egy másik rendelési napra. Ez természetesen nem vonatkozik arra az esetre, ha maga a betegség súlyossága és természete teszi szükségessé és indokolttá a vizitidő   megnyújtását.

 

-    Amennyiben az igényelt kiegészítő vizsgálat/vizsgálatok  kivitelezése nem fér bele       a vizit 20 perces időtartamába, akkor azokra is új időpont egyeztetése szükséges!

 

-    Nem üzemeltetünk telefonos tanácsadó vonalat. A fül-orr-gégészeti szakrendelésen történő konzultáció előtt vagy helyett panaszait illető kérdéseire részletes választ sajnos nem tudunk adni, mivel  egyrészt „láttatlanban"  nem adható diagnózis, másrészt  a telefonvonal tartós lefoglalása más betegek jogos érdekét sérti azáltal, hogy akár 20-25 percig tartó kérdéseikkel lefoglalják a vonalat, mialatt a vonal foglaltsága miatt fájós fülű kisgyermeket nem tud az aggódó szülő bejelenteni. Tapasztalataink szerint az időpont egyeztetésre és a panaszok rövid áttekintésére illetve a terápia folytatása során esetlegesen felmerülő kérdéseik megbeszélésére 5 perc bőségesen elegendő, melyben szakképzett asszisztensnőink segítenek. Rendelési idő alatt a szakorvos nem tud telefonhoz menni, mivel a betegellátás folyamatos. Indokolt esetben a rendelés végén van lehetőség rövid (max.5 perces) személyes telefonos konzultációra a szakorvossal, ezen igényüket az asszisztensnőnek bejelentkezési időben jelezzék.

 

-   Az egyeztetett időpont napján időpont módosítás, időpont lemondás már nem lehetséges, legalább 24 órával az egyeztetett időpont előtt telefonon vagy sms-ben tudják az időpontot lemondani.  Amennyiben az időpontfoglaló elfelejti az egyeztetett időpontot, nem jelenik meg vagy aznapi lemondást eszközöl, ez esetben új időpontfoglalás csak a vizitdíj 50%-ának foglalókénti előzetes személyes befizetésével lehetséges, ami természetesen megjelenés esetén a vizitdíjba beszámításra kerül. Amennyiben mégsem jelenik meg a megbeszélt időpontban, illetve módosítást 24 órával megelőzően nem eszközöl, az összeg bánatpénzként szolgál, vissza nem jár. Ezen eljárás bevezetésére azért van szükség, mert ha  a  lefoglalt időpontban nem jelent meg a beteg, mást beteget foszt meg az orvosi ellátás lehetőségétől, ezáltal lehet éppen egy fájós fülű kisgyermeket nem tudunk behívni a várólistáról.

 

Rendelési időn kívül  a területileg illetékes szakrendelő vagy a háziorvosi ügyelet látja el a sürgős ellátást igénylő betegeket, mivel ügyeleti ellátási kötelezettsége illetőleg lehetősége az ANTSZ által kiadott működési engedély alapján a magánrendelésnek nincs. Tehát sem rendelési időn kívül, sem éjszaka, sem hétvégén, sem ünnepnapokon nem áll módunkban betegeket fogadni.

 

-      Egészségpénztári készpénzes számla igény esetén minden esetben kérjük a tagi azonosító számot és a jogosultnak, az egészségpénztárnál bejelentett lakcímét, valamint az egészségpénztár pontos nevét, címét. Ezek hiányában az egészségpénztári számlát ugyan kiállítjuk, de a kiállított számlát utólag javítani nem áll módunkban.

 

-      Vényfelírás OEP támogatással, csak a TAJ szám megadása után lehetséges, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött vényfelírási szerződésünk ugyanis pontosan meghatározza azt a programot, mellyel a receptek kiírása és kinyomtatása történik. A program a TAJ számot minden esetben bekéri és egyben ellenőrzi is. TAJ szám hiányában csak teljes árra tudjuk a gyógyszereket felírni. Külföldi beteg esetén a program az útlevélszám, EU kártya feltüntetését kéri.

 

-     Fenntartjuk a jogot, hogy a rendelő várószobai területén biztonsági kamera rendszert üzemeltessünk.

 

-        Amennyiben vétlen vagy szándékos rongálás során a rendelő bármely berendezési tárgyában vagy az épületben valaki kárt tesz, a kárt illetve a helyreállítási költséget megtéríteni köteles.

 

-     A magánrendelésen betegként vagy kísérőként való megjelenés esetén  úgy tekintjük, hogy ezen üzletszabályzatot a beteg és kísérője (kísérői) elfogadták.

 

 

Tata, 2012. február 1.                                          Dr. Tóth Loretta

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 52
Heti: 6
Havi: 704
Össz.: 393 307
Oldal: Információk, hasznos tudnivalók
DR. TÓTH LORETTA FÜL-ORR-GÉGÉSZETI MAGÁNRENDELÉS TATA - © 2008 - 2018 - drtothloretta.hupont.hu